​Android Auto laat je nu ook gamen in de auto

Gewone auto’s beginnen steeds meer op Tesla’s te lijken. Als je ze met Android Auto kunt gebruiken, want het is hierop nu mogelijk om games te spelen. Het is uiteraard alleen bedoeld voor gebruik in de parkeerstand.

In de parkeerstand

Sterker nog, het is niet mogelijk om het bijvoorbeeld tijdens het rijden te gebruiken. Althans: je kunt wel op Gamesnacks tikken, zoals de functie heet, en je kunt een game opstarten. Tijdens het laden van het spel geeft hij de melding dat je dit niet tijdens het autorijden kunt gebruiken. In principe zou het beter zijn als hij die melding al gaf zodra je op het logo van ‘Gamesnacks’ tikt, want je kunt nu wel door de gamelijst heenscrollen (zonder je ogen daarbij op de weg te kunnen houden).

Toch is dat wel hoe Android Auto werkt. Je merkt dit ook bij bijvoorbeeld Spotify, waarin je ook veel kunt scrollen en bladeren. Het is natuurlijk aanraadbaar om te kiezen voor de stemassistentie met Google Assistent. Een simpele ‘Hey Google, speel ‘Lemonade van Beyonce af op Spotify’ en het is gefixt. Games zal Google echter niet opstarten wanneer je erom vraagt tijdens het rijden.

Redactie