​Hey, is het tijd voor een Instagram-pauze?

Facebook moest laatst met de billen bloot, want een krant schreef een pijnlijk artikel over hoezeer Instagram van slechte invloed is op het zelfbeeld en het geluk van jongeren. Hoewel het platform ook zeker goede dingen doet, blijkt uit onderzoek dat veel jongeren er juist problemen door krijgen. Instagram komt nu met iets nieuws: een pauze.

Positief social mediagebruik

Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel tijd je spendeert op Instagram? Maar ook waarom je eigenlijk zoveel tijd op dit social medium kwijt bent en wat je er precies uithaalt? Zoek je inspiratie voor een reis en vind je die ook? Of kijk je naar de nieuwe vriend(in) van je ex en voel je je eigenlijk helemaal niet zo blij? Juist omdat social media altijd gaan om de positieve dingen, is het soms moeilijk om je eigen leven niet naast dat artificiële online leven te leggen en te beseffen dat jouw leven helemaal niet 100 procent leuk is.

Waar volwassenen vaak kunnen bedenken dat dat bij het leven hoort en dat Instagram zeker geen goede afspiegeling is van het echte leven, hebben jongeren daar vaak wat meer moeite mee. Zij zien vaak ook niet de consequenties van hun gedrag, waardoor het beter is om ze iets vaker te helpen herinneren om na te denken over waar ze mee bezig zijn. Dat geldt niet alleen voor jongeren die pijnlijke content opzoeken, maar bijvoorbeeld ook jongeren die juist negatieve content verspreiden of anderen online pesten.

Redactie