​James Bond wist het al: deze 007-techgadgets zijn nu heel gewoon

We zouden natuurlijk eigenlijk allemaal wel een persoonlijke Q in huis willen hebben (en een kelder vol met techgadgets), maar we zijn nu eenmaal geen 007. James Bond weet ons al sinds 1963 te verbazen met allerlei technologische snufjes. Veel van die gadgets zijn inmiddels heel normaal geworden, dus voor zijn wannahaves hoef je vaak alleen geduld te hebben.

Smartwatch

Waar 007 vaak een Rolex om zijn pols heeft hangen, is dat horlogemerk niet voor elk budget even geschikt. Wel hebben we de geheim agent vaak grappige dingen zien doen met zijn horloge, waarin regelmatig slimme eigenschappen verborgen zaten. Niet alles is al mogelijk, maar veel dingen die 007 door de jaren heen met zijn horloge kan, hebben wel een soortgelijke optie in de hedendaagse smartwatch.

Smartphone

In Tomorrow Never Dies zagen we er een geweldig voorbeeld van: meneer Bond gebruikte een Sony Ericsson om zijn auto te besturen. Heel modern voor het jaar 1997, toen we nog geen idee hadden van de touchscreens en de camera’s die we later voor onze kiezen gingen krijgen. Het was zelfs een vouwtelefoon, wat de geheim agent helemaal een trendsetter maakt.

Redactie