​Nieuwe Microsoft Surface Duo 2 is een boek met drie camera’s

Microsoft heeft tijdens zijn Surface-evenement een nieuwe Microsoft Surface Duo 2-telefoon aangekondigd: het apparaat lijkt op een boek met twee flinke schermen. Bovendien is hij uitgerust met drie camera’s.

Microsoft Surface Duo 2

Het gaat om een Android-smartphone met twee schermen van elk 90Hz die je met een scharnier op elkaar kunt klappen. Als het ‘boek’ is uitgeklapt, dan meet het scherm 8,3 inch, waardoor hij perfect tussen een smartphone en een tablet inzit. Ook handig: op de rug van de smartphone zie je wanneer hij is dichtgeklapt de tijd staan en het aantal meldingen. Microsoft noemt het de Glance Bar, met andere woorden: de blikbalk. Je werpt er één blik op en je weet hoe laat het is. Letterlijk dan.

Opvallend is de camera-uitrusting van de nieuwe smartphone van Microsoft, want de klaptelefoon heeft maar liefst drie lenzen. We weten nog niet hoeveel megapixel ze zijn, alleen dat er een hoofdcamera, groothoeklens en zoomlens aanwezig zijn. Wel moet de Snapdragon 888-chip ervoor zorgen dat de smartphone kracht heeft, inclusief 5G-ondersteuning.

Redactie