​Regen! Met deze waterproof gadgets trotseer je het herfstweer

Het is herfst en dat betekent dat de kans op regen 100 procent is. Tijd om te checken hoe het zit met de waterdichtheid van je gadgets. Of misschien heb je nieuwe nodig? Met deze gadgets kun jij het regenachtige weer de baas.

Waterproof oordopjes

Het is alsnog verstandig om ze niet te nat te laten worden en regelmatig droog en schoon te maken, maar er bestaan veel oordopjes die waterproof zijn. Let op: er is een verschil tussen water resistant en waterproof. Je hoeft niet zelf te experimenteren en veel geld kwijt te raken om te ontdekken of je oordopjes waterproof zijn. Hiervoor bestaan IP-ratings. Deze worden ook gebruikt bij smartphones en Bluetoothspeakers. Een IP-rating bestaat altijd uit twee cijfers (en als er geen cijfer kan worden gegeven, dan is het een X).

Als een apparaat IP58 is, dan betekent dit dat hij goed tegen stof kan, maar er niet tegen bestand is. Het eerste getal betekent namelijk stof en dit gaat van 0 tot 6. De 8 staat in dit geval voor waterdichtheid en gaat van 0 tot 9. Ga op zoek naar oordopjes met een hoge IP-rating, zoals Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport en JBL True Wireless Flash X. De veelgebruikte Sony WF-1000XM4 en Apple AirPods Pro kunnen tegen een spatje, maar zijn zeker niet waterdicht.

Redactie