​Russen winnen de eerste film in de ruimte-race

Tom Cruise is het nog steeds van plan, maar het zijn de Russen gelukt om deze ruimterace te winnen: Klim Shipenko en Yulia Peresild zijn de eerste mensen die een film opnemen in de ruimte.

International Space Station

De regisseur en actrice zijn nu onderweg naar het International Space Station voor de allereerste speelfilm in de ruimte. We hebben natuurlijk al honderden films kunnen zien die zich in de ruimte zouden moeten afspelen (waaronder onze favorieten Gravity, Aliens en Star Wars). Nog nooit is er een speelfilm opgenomen in de ruimte.

De verwachting was dat Tom Cruise de eerste zou zijn, de acteur -die met zijn Scientology levensstijl toch al veel meer met de ruimte heeft dan de gemiddelde mens- is van plan om met SpaceX de ruimte in te gaan. Hij wil Mission: Impossible 7 opnemen in de wondere wereld boven aarde. Het verbaast ons niets: we weten hoe graag hij aan gebouwen hangt en zich omhoog en naar beneden weet te takelen aan dunne draadjes. Tom gaat als het goed is deze maand nog met regisseur Doug Liman de ruimte in.

Redactie