​Toch gesprekken opnemen: gooit Clubhouse het roer om?

Snapchat werd er ooit wereldberoemd mee: de mogelijkheid om een foto slechts een bepaalde tijd te tonen. Clubhouse had zo’n zelfde unieke eigenschap: het liet je podcasts opnemen die je eigenlijk alleen live kon meeluisteren. Inmiddels lijkt het daar echter volledig van af te stappen. Je kunt gesprekken nu opnemen.

Gesprekken opnemen

Waar het eerder in zijn regels had staan dat het niet de bedoeling is dat je Clubhouse-gesprekken opneemt, lijkt het daar nu compleet van terug te komen. De kortstondigheid waar Clubhouse eerst voor stond.

Het idee van: je had hierbij moeten zijn, wordt nu echter volledig in de ban gedaan. Iedereen die naar het gesprek luistert, kan binnenkort namelijk op de opnameknop drukken. Tot zover de vluchtigheid van het platform.

Niet dat Clubhouse nu meteen niets meer waard is. Het is nog steeds een van de weinige plekken waar je op zo’n snelle manier kan live-podcasten (zonder beeld). Het snel kunnen opnemen van soundbites zal dan ook niet betekenen dat niemand het nog zal gebruiken.

De hype is echter inmiddels wel een beetje voorbij waar het om Clubhouse gaat en dat het zo snel al met zo’n grote verandering in zijn beleid komt, dat zal zeker gebruikers in het verkeerde keelgat schieten.

Redactie