​Wat moet je doen met een e-mail die niet voor jou bestemd is?

Als er iets op de mat valt dat niet voor jou bestemd is, dan kijk je meestal wat het adres of de naam is en zorg je dat het alsnog bij de juiste ontvanger arriveert. Toch? Dat is bij e-mail een stuk minder makkelijk. Wat doe je nou met een e-mail die niet voor jou bestemd is?

E-mail als identificatiemiddel

E-mail is een vreemd iets: aan de ene kant is het een adres dat aan een bepaalde persoon hangt en erg serieus wordt genomen, maar aan de andere kant kan iedereen een e-mailadres aanmaken. Dat hoeft ook zeker niet op je eigen naam te zijn. Enorm dubbel dus.

Zeker omdat je een e-mailadres overal voor gebruikt. Online formulieren invullen, accounts aanmaken voor de meest belangrijke dingen en soms is je e-mail-account (dus niet eens alleen je adres) de manier om in te loggen op een andere website.

Of je nou zelf wel eens een tikfout maakt in je e-mail, of iemand anders: het kan zomaar gebeuren dat je mail binnenkrijgt die niet voor jou bestemd is. Als dat een reclamemail is, dan blokkeer je die, maar wat als het duidelijk belangrijker is dan dat? Misschien is het wel een e-mail die bestemd is voor je naamgenoot.

Redactie