​Wat we tot nu toe weten over Google Pixel 6

Op 19 oktober is het zover: dan gaat Google zijn nieuwe Pixel-telefoons aankondigen. Het zou gaan om twee toestellen: Google Pixel 6 en Google Pixel 6 Pro. Op zich heeft Google al wel wat gezegd over de nieuwe telefoons, die bijvoorbeeld gebruikmaken van Google’s eigen Tizen-chip. Toch zijn er ook veel geruchten en ook die nemen we mee.

Tizen-chip

Die Tizen-chip heeft een focus op kunstmatige intelligentie en machine learning, waardoor het bijvoorbeeld in staat is om een vage foto van je kat wat scherper te maken. De intelligentie kan ‘zien’ dat een foto bewogen of onscherp is en zal deze aanpassen. Hetzelfde geldt voor video: de witbalans wordt automatisch aangepast. Een gloednieuwe chip die we niet zo goed kennen, waardoor de launch van deze smartphones net even spannender is dan normaal.

De toestellen draaien op het gloednieuwe Android 12, dat net een week uit is. Het is alleen nog op bijna geen enkele telefoon beschikbaar, dus alleen hierom wordt er al reikhalzend uitgekeken naar die gloednieuwe Pixels. De Pixel 6 zou een 6,4 inch AMOLED-scherm hebben dat op 90 hertz ververst en de Pixel 6 Pro biedt een 120 hertz verversingssnelheid op zijn 6,7 inch AMOLED-scherm.

Redactie