​Zuid-Korea’s eerste raketlancering ooit gaat mis

Niet alleen gaan er steeds meer verschillende bedrijven naar de ruimte, er doen ook steeds meer landen mee. Tenminste, helemaal naar de ruimte gaan is helaas voor Zuid-Koreaanse eerste ruimteraket mislukt.

Zuid-Koreaanse raket

Vandaag lanceerde Zuid-Korea zijn eigen raket. Het was voor het eerst dat het land zijn eigen raket volledig zelf lanceerde. De lancering was geen proef, maar dat was wel het doel van de raket. Het idee was dat de raket een satelliet naar een specifieke baan om de aarde bracht, maar dat heeft hij niet gehaald.

Nuri, zoals de KSLV-II-raket wordt genoemd, lanceerde goed. Binnen een paar minuten was hij al 600 kilometer hoog. Het is ook een flink ding, want in totaal is de raket 47 meter lang. Er is tien jaar aan gewerkt en de kosten zijn hoog opgelopen: Nuri kostte ongeveer 1,5 miljard euro. Hoewel het doel niet helemaal is gehaald, is het wel een hoogtepunt voor de Zuid-Koreanen om eigenhandig succesvol een raket te lanceren. Zelfs de president van het land, Moon Jae-in, keek vanuit Naro mee. Naro is het ruimtecentrum waarvandaan Nuri vertrok.

Redactie