Apple onthult nieuwe middelen om op de basisschool te leren programmeren

Apple onthult nieuwe middelen voor basisschoolleerlingen en -leerkrachten, zoals de nieuwe activiteitengids ‘Iedereen kan programmeren: voorschoolse en vroegschoolse educatie’. Daarmee strekt het aanbod programmeerlessen van Apple zich nu uit van de kleuterschool tot de universiteit.

Leerkrachten kunnen ook gebruikmaken van de nieuwe activiteit ‘Inclusieve app ontwerpen’, waarin hun leerlingen in één uur kennismaken met de wereld van programmeren en app-ontwikkeling. Daarnaast is de Schoolwerk-app uitgebreid met onder meer ondersteuning van exit-tickets en kunnen leerkrachten deze app ook op hun eigen devices gebruiken.

Apple biedt nu programmeerlessen aan die het hele onderwijsstelsel bestrijken, van kleuters tot studenten. Daarin worden ze uitgedaagd om geweldige apps te ontwerpen die inclusief zijn en voor iedereen toegankelijk zijn. Onze bronnen en ondersteuning voor leerkrachten zijn erop berekend om een nieuwe generatie innovators op te leiden, of ze nu net in hun eerste schooljaar zitten of al zover zijn om hun eerste echte app te bouwen.

– Susan Prescott, Vice President Education & Enterprise Marketing van Apple

Redactie