Astro Robot en Ring-beveiliger: 6 opvallende Amazon-uitvindingen

De huishoudrobot Astro, iemand die je Ring-beelden voor jou bekijkt en een Disney-stemassistent. Amazon heeft vandaag nieuwe uitvindingen en oplossingen aangekondigd en daar zitten wat bijzondere exemplaren bij.

Astro Robot

We kunnen het mooiste tot het laatst bewaren, maar we kunnen niet wachten. Astro is een huishoudrobot met een enorm schattige blik, al zouden wij hem eerder assistent voor je huishouden willen noemen. Dit apparaat is geen robotstofzuiger en hij gaat ook echt je vaatwasser niet voor je inruimen. Zeggen dat het een tablet op wieltjes is, dat zou hem tekort doen, maar je kunt hem onder andere inzetten als die tablet op wieltjes van KPN. Kortom: videobellen met elkaar en Astro de opdracht geven je te volgen.

Daarnaast is hij uitgerust met een camera, waardoor je bijvoorbeeld iets specifieks in je huis kunt bekijken. In de onderstaande video is daarvan een goed voorbeeld te zien: “Heb ik het fornuis wel uitgezet?” Astro weegt 9 kilo, is ongeveer 30 centimeter hoog en kost 999 dollar. Ook leuk: hij kan 2 kilo voor je dragen en er zitten zelfs bekerhouders in. Je kunt bovendien meteen je telefoon opladen met de twee USB-C-ports van Astro.

Redactie