Coolblue gaat (voorlopig) niet naar de beurs

Aan het begin van de lente werd al duidelijk dat de voorgenomen beursgang van Coolblue niet op hele korte termijn werkelijkheid zou worden. Om verschillende redenen – zwangerschap en de spreekwoordelijke ‘puntjes op de i’ – sprak de webshop toen over een tijdelijk uitstel, tot na de zomer. Welnu dat uitstel dreigt nu afstel te worden. In een video heeft co-founder Pieter Zwart vanochtend op LinkedIn kenbaar gemaakt dat Coolblue besloten heeft de beursgang ‘tot nader order’ uit te stellen.

Investeerders durven niet

De belangrijkste reden voor het uitstellen van de beursgang die Zwart noemt is het feit dat de ‘huidige onzekerheid op de financiële markten’ potentiële investeerders afschrikt om in nieuwe e-commerce beursgangen te stappen. De co-founder van Coolblue benadrukt dat het bedrijf nog steeds het volste vertrouwen heeft dat ze op de goede koers zitten.

Nadat in april bekend werd dat de beursgang minimaal enkele maanden, tot na de zomer, uitgesteld zou worden, zijn de voorbereidingen daarvoor volop doorgegaan. “De afgelopen maanden is er door veel mensen ontzettend hard gewerkt aan de voorbereiding van de beursgang. En we waren er klaar voor”, aldus Zwart.

Redactie