De 10 best beoordeelde Netflix Original Series

Soms is het aanbod op de streamingdiensten te overweldigend. Alleen al op Netflix staan zo onzettend veel films en series dat het lastig is om te kiezen. Ga je kijken naar de nieuwste hitserie waarover iedereen het nu heeft? Of wil je er zeker van zijn dat het een kwalitatief goede serie is?

De 10 best beoordeelde Netflix Original Series volgens IMdB

IMdB is een online databank waarin je bijna alle films en series die ooit zijn uitgebracht kunt vinden. De beoordelingen worden gezien als behoorlijk betrouwbaar. Daarom hebben we de 10 best beoordeelde Netflix Original Series voor je verzameld. Kwaliteit gegarandeerd, of het jou kijkplezier geeft beoordeel je natuurlijk zelf.

1. When They See Us – 8.9

De miniserie When They See Us krijgt een 8.9 op IMdb. Het is niet alleen een ijzersterk geproduceerde en geacteerde serie, maar ook een aangrijpend verhaal. En waargebeurd stuk schokkende Amerikaanse geschiedenis. Het verhaal gaat over de ‘Central Park Five’, vijf Afro-Amerikaanse tienerjongens die in 1989 werden beschuldigd van de verkrachting van een hardloopster in New York. Ze werden veroordeeld en hebben jarenlang onterecht in de gevangenis gezeten. Het verhaal is indringend en rauw.

Redactie