Drie Kickstarterprojecten om nu je geld in te steken

Er wordt niet zo heel veel meer gesproken over Kickstarter, omdat het platform zelf weinig verandert. Toch worden er nog steeds geweldige uitvindingen op gezet die je investering waard zijn. Tenminste, waard lijken, het is natuurlijk altijd de vraag of een project er ook daadwerkelijk komt nadat het vereiste bedrag is gehaald. Van deze drie Kickstarterprojecten hopen we dat ze er écht komen.

Thumby: de onofficiële micro-Game Boy

Hij had een doel van 12.884 euro maar er is inmiddels al 154.215 euro toegezegd. Thumby is een soort minuscule Game Boy, maar dan niet officieel van Nintendo. Het is een sleutelhanger waar je ook echt games op kunt spelen, ondanks zijn zeer kleine formaat. Er zit zelfs een bruikbare D-pad (vierpuntsdruktoets) op. Er staan vijf retrogames op en dankzij MicroPython kun je er zelfs je eigen games op ontwikkelen. Het idee is dan ook dat dit kleine apparaatje je inspireert om meer met programmeren te gaan doen. Mocht je dat niet zien zitten, geen probleem. Het team van Thumby belooft ook met extra games te komen.

De spellen die er in ieder geval bij de lancering al op staan zijn TinyBlocks (een soort Tetris), Space Debris (een soort Asteroids), Annelid (een soort Snake), Thumbeon (een soort Zelda) en Saur Run (een soort Chrome-dinosaurusspel). Deze op Raspberry Pi-draaiende gadget kan zelfs 1-tegen-1 spelletjes doen dankzij micro-USB. Misschien is hij niet goedkoop voor een sleutelhanger, hij is zeker wel goedkoop als gadget. Je kunt nu plegden voor 24 dollar en dan krijg je al een Thumby (die waarschijnlijk in februari 2022) verschijnt.

Redactie