Goed Nieuws: Mario-film met Chris Pratt en bouw een egelhotel

Vrijdag is weer aangebroken en er is genoeg te vertellen om je weekend een goede aftrap te geven. Zoals bevingen op mars, gratis pakketten om een egelhotel te bouwen, het behoud van de aarde en een nieuwe Mario-film met niemand minder dan Chris Pratt als Mario.

Heet een aardbeving op Mars wel een aardbeving?

Marslander Insight is alweer 1.000 dagen op Mars en hij heeft het daar prima naar zijn zin. Hij was er zelfs getuige van een gigantische aardbeving die wel anderhalf uur duurde. Of eigenlijk: beving. Hij had een magnitude van 4.2 en het was de derde in een maand tijd. Het is tof dat Insight het kon waarnemen, want eigenlijk zou de apparatuur een maanden niet worden gebruikt.

Er was te weinig energie, maar de zonnepanelen zijn toch schoongemaakt door er wat zandkorrels op te gooien, die door de wind weer zijn meegenomen. Hierdoor kon de seismische meter toch nog worden ingezet. We moeten echter wel oppassen, want met zulke bevingen is Mars duidelijk wat actiever dan aarde. Als we ooit een kolonie willen beginnen op Mars, dan moeten we geen Nederlandse, maar liever een Aziatische bouwmethode gebruiken.

Redactie