Google Maps wil dat je je voetstappen verkleint voor de aarde

Kleine stapjes nemen, dat is beter voor de natuur. Niet letterlijk natuurlijk, maar Google wil Google Maps gaan inzetten om de voetafdruk van mensen te verkleinen. Google buigt zich de laatste tijd steeds meer over duurzaamheidsvraagstukken, omdat het meent dat klimaatverandering een feit is.

Google Zoeken

In Google Maps en in Google Zoeken worden aanpassingen gedaan op het gebied van duurzaamheid. Het idee is dat Google je keuzes voorschotelt die milieuvriendelijker zijn. Als je in de zoekmachine zoekt op klimaatverandering, zie je straks eerst informatie die wetenschappelijk is bevestigd en van autoriteiten komt. Eén van die autoriteiten is bijvoorbeeld de Verenigde Naties.

Zoek je naar vluchten, dan staat er binnenkort vermeld hoeveel CO2-uitstoot er volgt bij een vlucht. Vliegen wordt gelukkig al minder gedaan (en niet alleen door corona). Maar zeker nu bijvoorbeeld de NS ook met betere treinopties komt om door Europa te reizen, is het te hopen dat Google ook alternatieven laat zien voor zulke vliegreizen. Dat is echter nog toekomstmuziek.

Redactie