Google Pixel 6 lancering niet live op 19 oktober

Google Pixel 6 lancering niet live op 19 oktober

Fans van Android smartphones kijken elk jaar weer vol spanning wat de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem in petto heeft. De innovaties worden steeds minder spannend. Datzelfde geldt voor de onthulling van nieuwe smartphones. Ook die laten steeds minder spectaculaire nieuwtjes zien. Misschien is het wel daarom dat Google besloten heeft de lancering van de nieuwe Pixel smartphones, de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, niet in een live te doen.

Opgenomen presentatie

De presentatie van de nieuwe Google smartphones staat gepland voor 19 oktober, om zeven uur in de avond (Nederlandse tijd). Het event zelf wordt van tevoren opgenomen, zo meldt Google in de FAQ op de pagina van het pixel evenement. Daarmee voorkomt de fabrikant niet alleen dat er tijdens de presentatie iets mis gaat, maar wordt het bij voorbaat – dat durf ik wel te voorspellen – een weinig verrassende presentatie.

Een beetje zoals de gelikte marketing show van Apple, een maandje geleden. Niets om van wakker te liggen dus. Uiteraard mag Google wat betreft spectaculaire nieuwe features op 19 oktober ons graag het tegendeel laten zien, maar die kans acht ik niet heel erg groot.

Pixel6-teaser

Redactie