Nokia tablet verschijnt op 6 oktober

HMD Global, de maker van ‘moderne’ Nokia smartphones, heeft de afgelopen jaren ook enkele klassieke Nokia toestellen doen herleven. De Nokia 3310 en 8110 zijn de meest in het oog springende voorbeelden daarvan. Gisteren toonde de fabrikant op twitter een afbeelding met daarop de 3310 van enkele jaren geleden. Op zich geen nieuws, ware het niet dat op deze afbeelding ook de zijkant van een tablet te zien is. De tekst bij de tweet laat geen twijfel. Op 6 oktober onthult HMD Global een Nokia tablet.

‘Een Nokia telefoon in tablet vorm’

Letterlijk zegt de fabrikant dat we op die dag een tablet zullen zien verschijnen die alles heeft wat je van een Nokia telefoon zou verwachten. Leuk, maar van een tablet mag je uiteraard meer verwachten dan de functies en specs van de Nokia 3310 ‘revival’ uit 2017. Dat was een toestel met een eigen semi-smart besturingssysteem (KaiOS of YunOS genaamd). Geen touchscreen, geen serieuze app store, etc. Niet echt specs waar de smartphone gebruiker anno 2017 warm van werd/

De moderne 3310 was dan ook vooral een marketing stunt van het ‘nieuwe’ Nokia. In de beginjaren van dit millennium was zijn ‘voorganger’ jarenlang de populairste en meest verkochte mobiele telefoon ter wereld. Dat kan niet de reden zijn waarom dit toestel nu naast een nieuwe tablet geplaatst wordt. Nokia heeft, op een paar flirts na, zelf nooit een tablet op de markt gebracht die ook maar een beetje in de buurt kwam van de populariteit van een icoon als de 3310. Flirts zoals ten tijde van MeeGo. Dat moest hét smartphone en tablet OS worden dat iOS zou doen vergeten. Nog voordat Android bestond. Het werd een sof.

Redactie