Waarom linkbuilding zo belangrijk is? Dat lees je hier!

Waarschijnlijk vraag je je af waarom linkbuilding nu zo belangrijk is. De voornaamste reden is dat dit een belangrijk onderdeel is van de zoekmachineoptimalisatie. Het zorgt er dus voor dat je online zichtbaar wordt en dat is uiteindelijk wel wat je wilt bereiken met je website. Om je hiervan meer informatie over te voorzien, zullen we in dit artikel dieper ingaan waarom linkbuilding zo belangrijk is en hoe het kan helpen om beter te presteren in de zoekmachines van Google.

Waarom linkbuilding? Je vergroot de autoriteit van je website

Een van de belangrijkste aspecten waarom linkbuilding belangrijk is, is omdat je hiermee de autoriteit van je website kan vergroten. Zoekmachines vinden het namelijk erg belangrijk dat je backlinks hebt. Backlinks worden namelijk gezien als aanbevelingen van andere websites. Hoe meer relevante en kwalitatieve backlinks je hebt, des te groter de geloofwaardigheid en autoriteit van je website is. Kortom, een website met hoge autoriteit heeft dus meer kans van slagen om hoger te scoren binnen de zoekmachines van Google en dat is natuurlijk wel hetgeen wat je wilt bereiken.

Hoger scoren binnen zoekmachines

Als je besluit om linkbuilding in te gaan zetten, heeft dit direct invloed op de rankings binnen de zoekmachines. Zoals hierboven beschreven ziet Google backlinks als een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de rangorde van websites binnen de zoekmachines. Door een sterk en relevant linkprofiel te hebben, zul je dus meer kans hebben om hoger in de zoekmachines naar voren te komen. Het resultaat hiervan is dat je meer organisch verkeer naar je website krijgt wat uiteindelijk kan leiden tot meer potentiële klanten.

Waarom linkbuilding? Het trekt meer gericht verkeer aan

Een andere reden waarom linkbuilding een goede strategie is om te gebruiken is omdat je hiermee gericht verkeer naar je website kunt trekken. Als andere websites naar jouw website linken, krijg je niet alleen verkeer van een specifieke bron, maar ook van de doelgroep die op deze website zit. Het voordeel hiervan is dat je doelgroep vaak zeer relevant is omdat het afkomstig is van websites die een vergelijkbaar onderwerp hebben. Het is dus zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden, want gratis exposure is altijd goed.

Ranking Masters – Dé #1 SEO Specialist van Nederland

Natuurlijke linkbuilding is van belang

Nu je antwoord op waarom linkbuilding zo van belang is, is het van groot belang om onderscheid te maken tussen natuurlijk en onnatuurlijke linkbuilding. Bij een natuurlijke vorm draait alles om het verkrijgen van backlinks op een organische en ethische manier. Dit betekent dat websites vrijwillig naar jouw website linken om ervoor te zorgen dat je autoriteit krijgt.

Onnatuurlijke linkbuilding is een strategie waarbij kunstmatige autoriteit wordt opgebouwd. Advies is om deze strategie niet toe te passen omdat je hierdoor straf kunt krijgen van Google. Het is immers niet de bedoeling van Google dat jij zelfstandig links gaat kopen of gaat ruilen. Het moet namelijk organisch gebeuren en om straffen te voorkomen is het dus altijd aan te raden om voor natuurlijke linkbuilding te kiezen.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *