3 tips om te besparen op je energierekening

3 tips om te besparen op je energierekening

De energieprijzen zijn op dit moment enorm hoog. Dat gaan we allemaal terugzien op onze energierekening. Hoe dat komt? Die hoge prijzen voor energie hebben verschillende oorzaken. De vraag naar brandstoffen, vooral gas, is explosief toegenomen. Het aanbod neemt tegelijkertijd af vanwege onder andere politieke omstandigheden en bijvoorbeeld de sluiting van vervuilende kolencentrales. Hoe dan ook, de marktprijzen voor gas en stroom zijn zó hoog dat je energierekening flink hoger kan uitpakken. En niet een paar tientjes, maar honderden euro’s. Hoewel je niets kunt veranderen aan de hoge prijzen, kun je wel energie besparen. Vooral dankzij slimme technologie. Wij vertellen je hoe!

Energie besparen: 3 tips

Natuurlijk weet je wel dat het slim is om je verwarming wat lager te draaien als je niet thuis bent. En wanneer je een goed geïsoleerd huis hebt bespaar je hierdoor al snel energie(kosten). Ook het gebruik van energiezuinige apparaten zie je terug op de afrekening. Gelukkig helpt de technologie ons ook een handje.

1. Gebruik een verbruiksmanager

Tegenwoordig kun je een zogenaamde verbruiksmanager installeren zodat je zelf gemakkelijk ziet wat je elke dag verbruikt. Er is behoorlijk wat aanbod aan slimme meters. De een geeft je meer inzicht dan de ander. Inzicht krijgen is stap één in energiebesparing. Je kunt pas zien welke impact maatregelen hebben als je weet waar je nu staat.

Verbruiksmanager energie besparen
Zet deze ouderwetse thermostaat een paar graadjes lager als je energie wil besparen. Een verbruiksmanager kun je hier niet aan koppelen.

Redactie